Spring over navigation

NeanderthalSpleen United
“Neanderthal”
CPH-Records 2008

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg var smækforelsket ved første ørekast, da jeg hørte Spleen United’s første single, “Heroin Unlimited”, i radioen. Den havde alt: fængende melodi, skarpe men varme analoge synthesizer-lyde, og en melankolsk stemning, der omsider kunne bringe tudefjæsene fra Mew og Saybia i knæ og vise dem hvordan det skulle gøres!

Derfor var det ikke med underspillet spænding, at jeg satte opfølgeren, Neanderthal, på i hovedbøfferne. Nu vil jeg lige sige, at der ikke er noget voldsomt galt med Pet Shop Boys. Men når Spleen’s åbningsnummer, “Suburbia”, som deler titel med et langt mere overlegent Pet Shop Boys-nummer, tordner ud ad højttalerne og lyder som en billig provins-disko-pastiche, så begynder man at huske på hvorfor man holdt sig væk fra Jolly Cola i sine unge dage: For meget sukker, for lidt indhold.

Hvis man vil have en god oplevelse med Neanderthal er man faktisk nødt til at starte sin CD fra track nr. 5 og lade den fortsætte. Hvis man tilmed når at stoppe pladen før sidste nummer, “My Jungle Heart”, begynder, får man faktisk en ganske acceptabel oplevelse. Specielt næstsidste nummer, “Under the Sun”, er direkte smukt.

Hvis bare det var sluttet der. For hvis man lader pladen nå sin intenderede afslutning, “My Jungle Heart”, bliver man mødt med et gumpe-tåbeligt disco-beat, en spoken-word fremførelse på tåkrummende Valby-engelsk, og titlen fra endnu et Pet Shop Boys-hit kommer i tankerne: “What Have I Done to Deserve This?”

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: